Jak na propojení dalších aplikací s primaERP - API


API (Application Programming Interface) je souborem procesů a nástrojů umožňujícím softwaru využít funkcionalitu jiné aplikace. V nynějším online světě technologické společnosti otevírají svůj software ostatním společnostem, aby jim umožnily snadné propojení.


API je nástroj síťového propojení, který mění v prostředí internetu způsob výměny informací, využití a funkcí. Především se tak děje mezi jednotlivými společnostmi. Integrace zvyšuje obchodní výkon, čímž přispívá k vyšší motivaci k softwarové integraci.

Takovým softwarem je i primaERP. Je připraven spolupracovat s dalšími programy. Má svůj přístupový bod API, který umožňuje dalším aplikacím úplný přístup k datům uloženým v primaERP. Technicky je komunikace řešena prostřednictvím SSL protokolu, přičemž data jsou přenášena architekturou RESTful ve formátu JSON nebo XML.

API umožňuje přístup k datům, jejich úpravu, odstranění a další speciální úkony, jako je přepočítání cen, aktivace a deaktivace objektů, atd.

Perfektním příkladem je propojení primaERP se systémem CRM (nebo ERP). Externí systém CRM může pomocí API uchovávat projekty a úkoly v primaERP, kde mohou uživatelé sledovat na nich strávený čas. CRM systém by poté prostřednictvím API obdržel naměřená data a dále je zpracovával.

Pro více detailních informací navštivte prosím naši stránku s vývojovou dokumentací: http://primaerp.github.io/api-doc/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uvítejte primaTime, rozlučte se s primaERPem 🙌

Jak vést efektivně tým na home office - Lifestyle s primaTime

primaTime novinky 1.6.1.3 a 1.6.1.4