10+1 způsobů, jak být více produktivní – III


Káva, Latte, Kapučíno, Pěna, Mléko, Květina, PohárS koncem týdne se přiblížil i konec našeho seriálu. V dnešním závěrečném článku si řekneme o posledních 3 způsobech ke zlepšení produktivity, které se tentokrát budou týkat toho, jak funguje naše tělo a jak toho nejlépe využít.
 Pokud Vám unikly první dva díly, najdete je tady a tady.


1)      Spěte

Za den má dospělý člověk spát 7-8 hodin. To je nesporné, a i když spíte 5-6 hodin denně a připadá Vám vše v pořádku, neznamená to, že tomu tak doopravdy je. K dostatku spánku se váže bezpočet výhod, z nichž si některé vyjmenujeme. Jako první zmiňme, že odpočatý člověk dělá lepší rozhodnutí. Je čerstvější, energičtější a rozhodnutí tak jsou promyšlená, a ne tolik unáhlená. S dostatkem spánku je také jednodušší se soustředit a dělat méně chyb. Navíc ve spánku se upevňují nová spojení v mozku, což pomáhá především při učení, když si potřebujeme zapamatovat novou látku.

 

2)      Zjistěte, kdy jste nejproduktivnější

Jste ranní ptáče nebo spíše sova? Ať už tak nebo tak, je důležité včas zjistit, který čas Vám vyhovuje nejvíc. Pokud víte, že váš čas je brzy ráno, běžte dříve spát den předem a ráno buďte připraveni k práci ve vaší zlaté hodince. Pokud fungujete nejlépe večer, ujistěte se, že Vás nikdo nebude rušit a pusťte se do práce klidně v noci. Bohužel není univerzální návod, jak svůj ideální čas najít, a tak je možné, že bude potřeba spousta experimentování. Jakmile ale svůj produktivní čas najdete, nenechte ho přijít vniveč.

3)      Kofeinové zdřímnutí

 Může se zdát, že si tento popisek protiřečí, ale schválně to vyzkoušejte. Dejte si šálek kávy a hned poté si běžte na chvíli lehnout. Ale opravdu jen na chvíli. Trvá asi 20 minut, než kofein z kávy začne působit, takže 15minutový šlofík je v tomto případě ideální. Po probuzení budete čerství a plní energie, prostě v ideálním stavu se pustit do práce.

A to je pro dnešní den vše. Doufáme, že jste se v tomto týdnu poznali aspoň jeden nový způsob, jak se více zabrat do práce a že jste vše stihli tak, že jste teď připraveni na pohodový víkend. I tentokrát budeme rádi za Vaše názory a komentáře

Komentáře

Leona píše…
Přesně tak :) Základ je taky pořádná postel, matrace, polštáře, povlečení apod. A s číslem 3 mohu určitě souhlasit a doporučit ho

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uvítejte primaTime, rozlučte se s primaERPem 🙌

Jak vést efektivně tým na home office - Lifestyle s primaTime

primaTime novinky 1.6.1.3 a 1.6.1.4