Hromadné úpravy: Jak přesunovat záznamy mezi projekty

Stalo se vám někdy, že jste v primaERP omylem zaznamenávali svůj čas na jiném projektu, než vaši kolegové? Nebo jste z jiného důvodu potřebovali sloučit dva projekty v modulu Time Tracking do jednoho?  Vyřešit to lze během chvíle, aniž byste museli manuálně přepisovat všechny položky. V tomto článku si na příkladu ukážeme, jak elegantně přesunovat časové záznamy mezi projekty pomocí hromadných změn a jaká další podobná kouzla primaERP nabízí.


Sloučení projektů

Malý tým programátorů sleduje v primaERP čas strávený na jednotlivých projektech. Na meetingu jim manažer zadal vývoj nové aplikace Star. Tři programátoři se ihned pustili do práce. Každý z nich rychle založil v Time Trackingu nový projekt, stiskl stopky a začal programovat.

Na konci měsíce manažera zajímalo, kolik hodin už jeho podřízení na projektu odpracovali. V primaERP v modulu Time Tracking přešel do Správy projektů, ale našel hned tři projekty s názvem Star, na každém z nich vykazuje čas jiný kolega.


Manažer není ochoten sledovat 3 oddělené projekty a sčítat vykázané hodiny. Navíc chce mít rychlý přehled o tom, jaká část rozpočtu na práci už byla vyčerpána. Naštěstí není nutné žádat kolegy, aby záznamy manuálně přepsali. Aplikace primaERP nabízí elegantnější řešení pomocí hromadných změn.


Stačí přejí do sekce Nástěnka > Týmový přehled a přepnout na zobrazení Tabulka , vyfiltrovat si projekty, které vás zajímají (v našem příkladě manažer vyhledal projekty se jménem Star), zvolit Označeno > Vše

Tlačítkem Přesunout pak snadno přemístíte označené časové záznamy na jiný projekt. Pozor, změny ovlivní pouze položky na dané stránce. Pod tabulkou lze nastavit počet řádků až na 50, u většího počtu záznamů bude potřeba tento krok zopakovat. 

Další hromadné změny 

Podobným způsobem lze vyfiltrovat časové záznamy dle libovolných kritérií (za určité časové období, dle uživatelů, zákazníků, jen schválené atd. ) a provádět s nimi různé Akce (smazat, schválit, přepočíta ceny). Tlačítkem Upravit je možné hromadně přidat činnost, označit záznamy jako fakturovatelné nebo přínosné. Přesunout můžeme záznamy nejen mezi projekty, ale také k jinému vlastníkovi či na jiný úkol.

Když s Time Trackingem začínáte, nemusí se vám podařit nastavit optimální kategorizaci časových záznamů hned napoprvé. Díky hromadným změnám můžete dodatečně svůj systém měření času snadno vylepšovat a přizpůsobovat různým potřebám a okolnostem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uvítejte primaTime, rozlučte se s primaERPem 🙌

Jak vést efektivně tým na home office - Lifestyle s primaTime

primaTime novinky 1.6.1.3 a 1.6.1.4