5 situací, ve kterých vám pomůže time tracking



Zajímá vás proč sledovat váš čas? Komu vlastně slouží celý koncept time trackingu a v kterých odvětvích a situacích najde největší uplatnění? Připravili jsme pro vás přehled situací, které nastávají v životě lidí a firem, ve kterých vám time tracking může skutečně pomoci.

1) Sledování času kvůli fakturaci - Pracujete pro své klienty na hodinové bázi, buď přímo prostřednictvím hodinové sazby nebo nepřímo prostřednictvím pevných cen za dílo (které ale více či méně odpovídají vašemu času). Bez timetrackingu v nějaké jeho podobě se v podstatě neobejdete - vědět, kolik komu fakturovat, je přirozenou nezbytností.

Typickými uživateli z této kategorie jsou všechny konzultantské společnosti, právní kanceláře, webdesignerské firmy, grafická a architektonická studia nebo projektantské společnosti. Sem také patří většina freelancerů.

2) Sledování nákladů - Pracujete na firemních projektech, interních nebo externích, ale váš čas se přímo nepromítá do částek, které vaše společnost fakturuje nebo za kolik prodává. Ve formě mezd ale lidský čas často vyrovnává nebo převýšuje všechny ostatní náklady oddělení a je klíčový pro vyhodnocování výnosnosti a smysluplnosti projektů a činností, na kterých pracujete. Přínosem sledování času v této podobě je znalost vašich nákladů a schopnost koncentrovat vaše síly na smysluplné aktivity.

Typickými představiteli této skupiny jsou veškerá administrativní a servisní oddělení ve středních a větších společnostech, marketing, vývoj nových produktů nebo třeba péče o stávající zákazníky, kde jsou vaše časové náklady klíčové přímo pro výpočet ziskovosti konkrétních klientů.

3) Přehled o pracovním čase - Členové vašeho týmu pracují ve volnějším flexibilním režimu, a/nebo působí v rozdílných částech světa a časových zónách a s různými pracovními úvazky. I pokud vás nezajímají přesné náklady vašich projektů, potřebujete vědět, kdo je kdy v práci, kdo byl nemocný, prostě vést základní docházku a přitom nehlídat každou minutu.

Do této kategorie patří mezinárodní startupy, společnosti, které využívají služeb brigádníků a firmy, které svým zaměstnancům ve velkém nabízejí dnes velmi populární flexibilní úvazky a práci z domova.

4) Zlepšení produktivity - Téměř zprofanované označení, pod kterým se skrývá naše odvěká touha být co nejdále, vylézt co nejvýše, běžet co nejrychleji, stihnout toho co nejvíce. Součástí produktivního života je co nejlepší využití času. Díky sledování času lze nejen sledovat a vyhodnocovat, jak se vám ve vašich snahách daří, ale díky přesným datům přijdete i na nové cesty, kterými získat ze svého dne více.

A typický člen této grupy? Je to kdokoliv, kdo se neustále snaží stihnout 40 hodin aktivit během 24hodinového dne.

5) Snaha o životní rovnováhu, o zlepšení kvality svého života. Je to člověk, kdo se nehoní primárně za penězi, ale hledá cesty, jak trávit více času rodinou, koníčky, sportem, smysluplnými aktivitami - souhrnně cesty, jak zvýšit kvalitu svého života. Time tracking zde pomáhá odhalit, jak se držíme svých předsevzetí, kolik času skutečně trávíme prací a kolik jinými přínosnými aktivitami.

A koho najdeme zde? Obecně řečeno lidé, kteří si váží svého času. Nejvíce ho přirozeně oceňují lidé, kteří mají relativní dostatek všeho ostatního, jako jsou majitelé firem, manažeři, odborníci s vybudovanou pozicí. Často se sem propracují lidé ze třetí kategorie poté, co dosáhnou kýžených cílů ve svém profesním životě. Ale ve skutečnosti sem patříme my všichni.

Nenajdete se v žádné kategorii? Tím se vůbec netrapte - náš čas je stejně jedničný, jako jsme jedineční my sami. Snažili jsme se vytvářet primaERP jako nástroj, který vyhovuje vašim zvykům a vašim potřebám a nesnaží se je měnit.
Napište nám, jak primaERP používáte, nebo jak byste ho používat chtěli!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uvítejte primaTime, rozlučte se s primaERPem 🙌

Jak vést efektivně tým na home office - Lifestyle s primaTime

primaTime novinky 1.6.1.3 a 1.6.1.4