Uživatelská zkušenost jazykové školy Hezkyčesky.com


Začátky této jazykové školy shodou okolností spadají do doby, kdy se na trhu objevila aplikace primaERP. Tempo růstu podnikání tak v tomto případně nápadně kopíruje vývoj naší aplikace. Zeptali jsme se proto, jak naše aplikace pomohla v podnikání a jak se využívá nyní. Předáváme tyto zkušenosti dál, protože možná pomohou i vám.

Fáze 1 - OSVČ

Potřebovala jsem nějakým způsobem evidovat čas strávený výukou v různých jazykových školách, překlady a tlumočením.

Aplikace byla zdarma a tak nebyl důvod ji nevyzkoušet. Začala jsem si tedy do aplikace TIME TRACKING postupně zaznamenávat nejen čas strávený výukou, ale také dílčí úkony, které s výukou přímo souvisely. Výsledky byly překvapující.

Například jsem zjistila, že za svůj zdánlivě nejlépe placený projekt – individuální výuku obchodní ruštiny ve firmě ve finále získám méně, než za doučování spolužáka. Za individuální výuku obchodní ruštiny jsem si účtovala 300 Kč za vyučovací hodinu, za doučování spolužáka jen symbolických 150 Kč. Na první pohled nebylo co řešit. Lekce trvala 90 minut, a tak jsem za výuku ve firmě měla 600 Kč, za doučování spolužáka jen 300 Kč. Po důsledném zaznamenávání času do aplikace jsem však zjistila, že přípravou na výuku ve firmě strávím hodinu, další hodinu potřebuji na cestu do firmy a hodinu na cestu zpět. Suma sumárum každá lekce s tímto klientem stála 4,5 hodiny mého času a byla ohodnocena částkou kolem 133 Kč. 
Výkaz práce za 1 lekci obchodní ruštiny ve firmě


Doučování spolužáka jsem se věnovala mezi přednáškami na univerzitě a učila ho jenom základy, tedy výuka nevyžadovala žádnou extra přípravu z mé strany ani čas potřebný na dopravu. 

Výkaz práce za 1 lekci doučování ruštiny spolužáka

Někdo může namítnout, že na to přece stačí selský rozum. Ano, ale pokud najednou máte 10 klientů a ještě učíte na kurzech v jazykové škole, snadno ztratíte přehled. Velmi se mi osvědčilo dát si jednou týdně nohy na stůl, otevřít si svůj report, kde jsem měla zaznamenané všechny svoje projekty, a vyhodnotit, které z nich jsou vlastně nejvýnosnější. Podle této logiky bych mohla dávat přednost doučování spolužáků mezi přednáškami. Svou roli však samozřejmě hrál i faktor, že firemní výuka obchodní ruštiny mě osobně posouvala dál a pomáhala profesně růst. To už vám aplikace samozřejmě nepoví. :-) I tak mi ale velmi pomohla stanovovat priority a adekvátní ceny za svoje služby. 

Fáze 2 – nábor zaměstnanců

Postupně jsem měla víc a víc klientů, až jsem zjistila, že na to sama prostě nestačím. Zaměstnala jsem tedy další lektory a najednou se oceňování práce stalo mnohem složitější. I v tuto chvíli mi aplikace velmi pomohla. Pozvala jsem si do svého účtu lektory, přidělila jim roli uživatele a vytvořila dva hlavní projekty – individuální a skupinovou výuku. Všichni lektoři měli v rámci jednoho projektu stejnou hodinovku, lišily se ale fakturované částky od zákazníků. Někdo měl slevu historicky, někdo za větší množství předplacených lekcí apod. Peníze za individuální výuku fakturuji většinou zpětně, proto musím pečlivě vést evidenci. Během výuky se ale často vyskytovaly nové náklady, např. klient se dostal na vyšší jazykovou úroveň a potřeboval novou učebnici, kterou mu lektor koupil, měnilo se místo výuky (ti věčně vytížení podnikatelé), takže lektor občas musel jet o kus dál a cestu si pak nechával proplatit. Všechny tyto položky jsem zaznamenávala do aplikace a na konci měsíce je promítla do vyúčtování. 

Účet za intenzivní výuku


Klient tak měl přehled o tom, kolik proběhlo lekcí, já měla časové záznamy označené jako vyúčtované, takže se mi už nemohly promítnout do dalšího účtu.

Celkově můžu říct, že na aplikaci nedám dopustit, moc se mi líbí její minimalistický design a už se moc těším, až přibude i možnost vystavování faktur. :-)


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uvítejte primaTime, rozlučte se s primaERPem 🙌

Jak vést efektivně tým na home office - Lifestyle s primaTime

primaTime novinky 1.6.1.3 a 1.6.1.4