Gravatar: profilový obrázek nejen pro primaERP


Věděli jste, že můžete svůj profil na primaERP oživit obrázkem? Zobrazí se v pravém horním rohu místo anonymní šedivé ikonky. Když si obrázky přidá celý tým, bude týmový report veselejší a přehlednější. Jak na to?


Profilový obrázek nenahráváte přímo do primaERP, ale do aplikace Gravatar, neboli Globally Recognized Avatar, která bojuje proti anonymní šedi napříč internetem. Obrázek se propojí s vaší e-mailovou adresou. Ať už zvolíte reálnou fotografii nebo zajímavý avatar, bude vás provázet a charakterizovat na všech platformách, které Gravatar používají. K nejznámějším patří WordPress a diskusní modul Disquis, který je často využívaný pro diskusní sekci pod články na nejrůznějších serverech. Filozofií Gravataru je ušetřit opakované zadávání stejného obrázku na různá místa. O to se snažíme také my.

Pokud už jste si profilový obrázek zadali na některé platformě spřízněné s Gravatarem, po přihlášení do primaERP svůj avatar ihned uvidíte. Jestliže se v pravém horním roku stále krčí šedá ikonka bez tváře, změníte to jednoduše. Na šedivou ikonku klikněte a vyberte Můj profil. Pod nadpisem Osobní fotografie naleznete link www.gravatar.com.

Založte si Gravatar účet 

Na stránce Gravatar stiskněte vpravo nahoře tlačítko Sign in.

Pokud ještě nemáte účet na WordPress, zvolte možnost Create an Account. 

Vyplňte požadované údaje, potvrďte a přejděte do své e-mailové schránky, kde by měl čekat potvrzovací e-mail



Stistknutím tlačítka Activate Account se přenesete zpět do Gravataru a přihlásíte se.

Vyberte profilový obrázek

 A nyní nastává ta nejradostnější fáze, samotný výběr obrázku.


Přes první ikonku Upload new nahrajete obrázek z počítače, další možnosti jsou využití obrázku z webu nebo se rovnou vyfotit kamerou v počítači. 


Protože jste samozřejmě nahráli decentní obrázek, zvolíte nejvyšší rating G

Přehlednější primaERP

Hotovo, nyní se můžete vrátit do aplikace primaERP a podívat se, zda uvidíte svou fotku. Pokud tam nebude hned, zkuste to později. Synchronizace proběhne nejpozději do 4 hodin. V případě potíží se obraťte na zákaznickou podporu primaERP.


Obrázek uvidíte nejen v pravém horním rohu a v sekci Můj profil, ale také v seznamu uživatelů a v týmových reportech. Na první pohled tak budete vědět, kdo je kdo.



 Doplnění obrázků je milá drobnost. Doufáme, že se i díky ní se v aplikaci budete cítit jako doma.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uvítejte primaTime, rozlučte se s primaERPem 🙌

Jak vést efektivně tým na home office - Lifestyle s primaTime

primaTime novinky 1.6.1.3 a 1.6.1.4